Στέλιος Στυπίδης

Ο Στέλιος Στυπίδης, από το 2018 Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Επαγγελματικής Ανάπτυξης του Ελληνικού Συνδέσμου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων (HFMA), είναι γεννημένος στην Αθήνα το 1964 και ζει στα Μελίσσια.

Εχει μια κόρη, απόφοιτο Νευροεπιστημών από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, που τώρα συνεχίζει με διδακτορικό μελετώντας τον αυτισμό.

Ακαδημαικά, είναι Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, με MSc του Πανεπιστημίου Aston UK στην Πληροφορική και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η έως τώρα επαγγελματική του πορεία περιλαμβάνει ΙΒΜ Αγγλίας και Ελλάδος, IMS Health σαν υπεύθυνος ανάπτυξης Ανατολικής Ευρώπης και 18 χρόνια με την ευθύνη της Εμπορικής Διεύθυνσης της γαλλικής ENGIE στην Ελλάδα, τον ηγέτη των Ενεργειακών Υπηρεσιών και του Technical Facility Management.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη του χώρου του Facility Management στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη εξειδίκευση σε θέματα μεγάλων διαγωνισμών και συμβάσεων, ενεργειακές υπηρεσίες και ηλεκτροκίνηση.

Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μένσα, έχοντας από το 2014 το ρόλο του Γενικού Γραμματέα και ιδιαίτερη ενασχόληση με τον τομέα των χαρισματικών παιδιών και της εκπαίδευσής τους.